U. D. SANT GENIS-PENITENTS / P.B.VILLAVERDE-PENITENTS

L’any 1902, al peu de la serra de Collserola, neix un nou nucli urbà que serà anomenat els Penitents. Conjuntament amb la creació d’aquest barri neix un Club de Futbol que rebrà el mateix nom. El terreny per poder jugar s’ubicarà a una finca denominada Caselles, situada entre els carrers Cister i Dominics. Seran els inicis d’un equip vinculat a joves religiosos esportistes que tenen el costum de jugar al revolucionari esport anomenat futbol.

“El Peni” és el club de Sant Genís.
 És el lloc on els joves fan esport, conviuen, generen vincles d’amistat i fan barri en un territori amb manca de serveis a tots els nivells.
 El club de futbol esdevé el pal de paller on es sustenta la relació entre veïns.

L’any 1976, per iniciativa d’un grup de joves de Sant Genís, es funda un segon club de futbol: la U.D. Sant Genís. El nou club neix amb la voluntat d’acollir a tots aquells joves que vulguin jugar a futbol, només amb futbol amateur i compartirà amb “el Peni” l’ús del camp de futbol. Anys després, l’any 2008 i coincidint amb el descens del nombre de joves, ambdós clubs decideixen fusionar-se i passar a ser l’actual Sant Genís-Penitents, mantenint fins avui dia l’esperit de club de barri, aglutinador d’una manera d’entendre l’esport i amb voluntat de continuar sent-ho.

A partir de l’arribada al FC Barcelona del jugador uruguaià Ramón Alberto Villaverde la temporada 54/55, l’any 1955 es funda la Penya Barcelonista Villaverde que actualment és la segona penya més antiga del FC Barcelona.

L’objectiu fonamental de la PB Villaverde és la formació de jugadors joves. L’any 1959 arribar a tenir més de quinze equips a diferents categories de futbol base. La necessitat de seguir creixent i la manca de camp propi propicia una nova etapa. L’any 1997 s’arriba a un acord de col·laboració amb el C.D. Penitents. L’objectiu serà unir esforços i consolidar el creixement del futbol base.

L’any 1998, en acord de la junta directiva, passa a denominar-se PB Villaverde- Penitents i és considerada filial del C.D. Penitents

 

 

veure el meu portal web... veure el meu Facebook... visitar el meu Instagram... veure el meu Twitter... visitar el meu TikTok


   

 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

 

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com

RevisaT: 24/07/2023

WEBMASTER :
Joan Vinyals