FILIALS FC BARCELONA
1922 Club Esportiu Fabra i Coats
1965 Atlètic Catalunya Club de Futbol
1970 CF Barcelona Atlètic

1991 FC Barcelona B

2008 FC Barcelona Atlètic

2010 FC Barcelona B

2022 FC Barcelona Atlètic

el 1965 el FC Barcelona va assumir el control del Club Esportiu Fabra i Coats. Aquest equip havia estat fundat en 1922, inicialment com a Club Esportiu Filatures, per treballadors de la fàbrica tèxtil Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu de Barcelona. Després de quedar desvinculat de la fàbrica, va esdevenir filial barcelonista sota el nom d'Atlètic Catalunya Club de Futbol, ​canviant els seus històrics colors blanc i negre pel blau i grana i passant a lluir un nou escut amb els símbols del FC Barcelona.

 


INSIGNIA

 

Amb l'objectiu de reduir costos i unir forces en un equip més competitiu, al juliol de 1970 la junta directiva del FC Barcelona presidida per Agustí Montal Costa, a instàncies del tècnic del primer equip Vic Buckingham, va acordar la fusió del CD Comtal i l'Atlètic Catalunya en un únic filial. Aquest nou club, inicialment denominat CF Barcelona Atlètic, va mantenir els colors blaugrana en l'uniforme i va adoptar l'escut que lluïa el CD Comtal, adoptat al seu torn del FC Barcelona. Originalment el Barcelona Atlètic tenia personalitat jurídica pròpia, de manera que comptava amb socis propis i tenia el seu propi president, càrrec que va exercir inicialment Pere Viladomiu, directiu de la junta de Montal, Joaquín Labuena, expresident del Comtal i fundador de la SD Espanya industrial, va assumir la vicepresidència.

 L'any 1991 adoptà el nom de FC Barcelona B seguint una normativa federativa sobre les denominacions dels clubs filials. El juliol del 2008 adopta l'antiga denominació de FC Barcelona Atlètic i el 2010 amb l'entrada de l'entrada a la presidència de Sandro Rosell es torna a anomenar Barça B.

 

veure el meu portal web... veure el meu Facebook... visitar el meu Instagram... veure el meu Twitter... visitar el meu TikTok


 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com
Revisad: 24/06/2023
WEBMASTER :
Joan Vinyals