1922 CD Filatures 

1953 CD Fabra i Coats.

1934 Societat Deportiva Espanya Industrial (1938 FILIAL BARÇA)

1956-57 Club Esportiu Comtal (CD Condal)

1965 Atlètic Club de Catalunya, successor del Fabra i Coats, (FILIAL BARÇA)

1968 Club Esportiu Comtal (CD Condal) (FILIAL BARÇA)

1970 CF Barcelona Atlètic
 

HISTORIAL BARCELONA ATLÈTIC

 / BARCELONA B

El 1922 es crea un club anomenat CD Filatures al barri de Sant Andreu que anys més tard esdevindrà CD Fabra i Coats. Jugava amb una samarreta amb franges blanques i negres.

El primer d'agost de 1934 es fundà la Societat Deportiva Espanya Industrial, com a secció esportiva de la factoria del mateix nom. Al començar la temporada 1956-57 canvia el seu nom pel de Club Esportiu Comtal.

El 1965 neix l'Atlètic Catalunya, successor del Fabra i Coats, després d'estrènyer llaços amb el Barcelona. L'equip canvià l'uniforme per un de blau-grana, amb les franges més estretes que les del Barça i pantaló blau. El Comtal canvià també el seu uniforme, vestint de blau-grana entre el 1968 i el 1970.

 
 
Després de la Guerra Civil el Secció Esportiva L'Espanya IndustrialFC Barcelona va signar un conveni de filiació amb l'equip de l'empresa tèxtil L'Espanya Industrial, situada al barri barceloní d'Hostafrancs.
Gràcies a aquest acord l'equip fabril va passar a nodrir-se dels jugadors que no tenien cabuda a la primera plantilla barcelonista, essencialment les seves joves promeses.
 
Secció Esportiva L'Espanya Industrial
 
El 1953 la Secció Esportiva L'Espanya Industrial va aconseguir l'ascens a Primera Divisió, canviant el seu nom aClub Deportiu Comtal Club Esportiu Comtal i interrompent la seva filiació amb el FC Barcelona. Després d'un únic any en la màxima categoria, el CD Comtal (CD CONDAL) Club Deportiu Comtalva reprendre la seva filiació amb el FC Barcelona, ​​jugant durant 15 anys a cavall entre Segona i Tercera Divisió.
 
El 1968, a causa de la crisi de la indústria tèxtil, L'Espanya Industrial va renunciar a mantenir l'equip de futbol, ​​que va quedar plenament sota control del FC Barcelona. A partir de la temporada 1968-1969 al Club Deportiu ComtalCD Condal va canviar el seu tradicional uniforme blanc i blau per les ratlles blaugrana, i va passar a lluir un nou escut amb els símbols del FC Barcelona.
 
Paral·lelament, el 1965 el FC Barcelona va assumir el control un altre club d'origen fabril, el Club Esportiu Filatures Fabra i CoatsClub Esportiu Fabra i Coats. Aquest equip havia estat fundat en 1922, inicialment com a Club Esportiu Filatures, per treballadors de la fàbrica tèxtil Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu de Barcelona. Després de quedar desvinculat de la fàbrica, va esdevenir filial barcelonista sota el nom d'Atlètic Catalunya Club de Futbol, ​canviant els seus històrics colors blanc i negre pel blau i grana i passant a lluir un nou escut amb els símbols del FC Barcelona.

Durant tres temporades el CD Comtal i l'Atlètic Catalunya CF van competir de forma fratricida a Tercera Divisió, sense aconseguir cap l'ascens a Segona.

 
Amb l'objectiu de reduir costos i unir forces en un equip més competitiu, al juliol de 1970 la junta directiva del FC Barcelona presidida per Agustí Montal Costa, a instàncies del tècnic del primer equip Vic Buckingham, va acordar la fusió del CD Comtal i l'Atlètic Catalunya en un únic filial.CF Barcelona AtlèticAquest nou club, inicialment denominat CF Barcelona Atlètic, va mantenir els colors blaugrana en l'uniforme i va adoptar l'escut que lluïa el CD Comtal, adoptat al seu torn del FC Barcelona. Originalment el Barcelona Atlètic tenia personalitat jurídica pròpia, de manera que comptava amb socis propis i tenia el seu propi president, càrrec que va exercir inicialment Pere Viladomiu, directiu de la junta de Montal, Joaquín Labuena, expresident del Comtal i fundador de la SD Espanya industrial, va assumir la vicepresidència.

 L'any 1991 adoptà el nom de FC Barcelona B seguint una normativa federativa sobre les denominacions dels clubs filials. El juliol del 2008 adopta l'antiga denominació de FC Barcelona Atlètic i el 2010 amb l'entrada de l'entrada a la presidència de Sandro Rosell es torna a anomenar Barça B.

 
PIN PIN PIN
INSIGNIA INSIGNIA INSIGNIA
INSIGNIA INSIGNIA catalunya sporting club les corts

https://www.wikipedia.org/

 

veure informacio publicada Vilaweb

 WEBMASTER : Joan Vinyals.
 Revisad: 04/06/2020

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.  
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com  

 Dalt