FILIALS FC BARCELONA


1934 Secció Esportiva L'Espanya Industrial
1956 Club Esportiu Comtal
 

1970 fusió amb l'Atlètic Catalunya

per formar el Barcelona Atlètic,

 


 


1951 Estadi de Les Corts

Acabada la Guerra Civil el FC Barcelona i L'Espanya Industrial (fundat el 1934) van signar un conveni de filiació.

Gràcies a aquest acord l'equip fabril va passar a nodrir-se dels jugadors que no tenien cabuda a la primera plantilla barcelonista, essencialment les seves joves promeses.

L'equipació era a ratlles verticals blanc i blaus.

La companyia era propietat de la família de Josep Antoni d'Albert, que va ser president de l'F.C. Barcelona l'any 1943.

El 1951, durant la seva presidència, el club es va convertir en un equip filial del F.C. Barcelona i va començar a utilitzar l'estadi de Les Corts com a local.

El 1956 la Secció Esportiva L'Espanya Industrial va aconseguir l'ascens a Primera Divisió, canviant el seu nom a Club Esportiu Comtal i interrompent la seva filiació amb el FC Barcelona. Després d'un únic any en la màxima categoria, el CD Comtal (CD CONDAL) va reprendre la seva filiació amb el FC Barcelona, ​​jugant durant 15 anys a cavall entre Segona i Tercera Divisió.

El 1961 va renunciar a seguir en Segona i va passar a jugar a Tercera. El 1965 torna a Segona, on passa dues campanyes fins a baixar el 1967.

El 1968, a causa de la crisi de la indústria tèxtil, L'Espanya Industrial va renunciar a mantenir l'equip de futbol, ​​que va quedar plenament sota control del FC Barcelona.

El 1968-1969 al CD Condal va canviar el seu tradicional uniforme blanc i blau per les ratlles blaugrana, i va passar a lluir un nou escut amb els símbols del FC Barcelona.

El 1970 s'acorda la seva fusió amb l'Atlètic Catalunya per formar el Barcelona Atlètic, que va passar a ser el primer filial de l'F.C. Barcelona.

 
Club Deportiu Comtal

INSIGNIA

INSIGNIA

INSIGNIA

 

veure el meu portal web... veure el meu Facebook... visitar el meu Instagram... veure el meu Twitter... visitar el meu TikTok


   

 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

 

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com

RevisaT: 24/06/2023

WEBMASTER :
Joan Vinyals