FUTBOL CLUB BARCELONA
 
1899 primers escuts
1899 primers segells
     
aniversaris  club
   
PINS ANIVERSARIS

      

* Aquesta ressenya, rescatada per l'historiador del Barça J. Elías i Juncosa, suggereix que ja existia un Barça abans de Gamper, que arribaria a Barcelona després, l'octubre del 1898, i va publicar el seu cèlebre solt el 22 d'octubre de l'any següent . Entre els que van anar a la seva trucada i van ser jugadors o directius al Barça amb Gamper hi ha alguns dels citats en aquesta Crònica de Sport: Williams i John Parsons o Samuel i Henry Morris. Però la qüestió que planteja la troballa és: ¿hi havia un Barça abans de Gamper? L?explicació seria que existia aquell grup d?amics aficionats al futbol (la majoria anglesos, com es dedueix pels seus cognoms, però entre ells algun local) que jugarien entre si, més o menys desordenadament (el partit és de vuit contra vuit) i que s'autodenominarien Societat de Football Barcelona, ​​però que no s'haurien registrat ni havien donat formalitat a la seva agrupació. La trucada de Gamper els va posar en contacte amb aquest home, emprenedor i organitzat, que sobre aquesta base i alguns afegits d'altres iniciatives semblants a la ciutat va crear el...

* La Vanguardia pre-Barcelona (1885)

 
 
 

* El primer Foot-ball Club Barcelona (1894-1896).
El 1894 es jugaven els primers partits de foot-ball entre un equip de Barcelona i els de localitats veïnes:
“Avui, a dos quarts de tres de la tarda, hi haurà en un terreny proper a l'hipòdrom, una partida del joc de pilota anglès, football, entre els jugadors de Barcelona i els de Sant Martí”
El club de Sant Martí de Provençals (municipi independent fins al 1897) estava format per empleats de la Johnston Shields Co. Ltd., una empresa tèxtil escocesa.
El foot-ball era l?esport de moda a Barcelona cap al 1894. El 26 d?octubre del 1.894 La Vanguardia anuncia que els anglesos de la ciutat «iniciaran el joc de pilota “foot-ball», joc que ja es practicaven. en anys anteriors.»
I l'1 de febrer de 1895 La Vanguardia:
» El dissabte a les 3 i 1/2 tindrà lloc el segon partit foot-ball al Velòdrom, entre els socis que formen la nova Societat de foot-ball de Barcelona. No es pot verificar com s'esperava el partit de desafiament amb l'Associació de Torelló per inconvenients sobrevinguts a última hora, però és possible que diumenge es traslladi un «equip» d'aquesta Societat a aquest poble per verificar un matx contra aquells

* Orígenes, nacimiento y consolidación del FC Barcelona (1875-1903)

 

* Els ciutadans britànics, inventors del yachting [vela] i del rowing [rem], no van dubtar a l'hora d'ingressar al Real Club de Regates, una societat barcelonina constituïda el 1881 on, cultivant l'amistat, part dels seus membres van començar a mostrar cert interès per un desconegut esport per a ells com era el futbol i, després d'un ràpid aprenentatge, el 25 de desembre de 1892 es concertava als voltants del velòdrom de Bonanova, seu de les pràctiques dels britànics, la seva primera trobada documentada a la premsa. Sens dubte l'experiència devia agradar ia inicis de 1893 la freqüència de partits es va incrementar notablement sent habitual la confrontació entre combinats formats per britànics i barcelonins que, organitzats en dos bàndols característics, el vermell i el blau pel color de les bandes creuades que lluïen a les seves blanques camises, van començar a prendre's el futbol molt més de debò. Fruit d'això a la tardor de 1893 -el començament natural de la temporada futbolística- i segons s'insinua a la premsa, va quedar constituït el Barcelona Foot-ball Club -identificat en premsa com Societat de Foot-ball Barcelona-, un club mixt britànic- espanyol creat ex-profés per a la pràctica futbolística la presidència del qual va ser oferta amb posterioritat al cònsol britànic, Mr. Wyndham, d'acord amb la presència més gran d'oriünds illencs en aquesta associació que tenia la seu als terrenys immediats al velòdrom de Bonanova, estant uniformat amb camisa vermella i pantalons blancs.

* ORÍGENES DEL FÚTBOL EN BARCELONA 1890

 
 
 
portal web pinspenyes facebook pinspenyes Instagram pinspenyes TWITTER PINSPENYES

 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com
Revisad: 16/01/2023
WEBMASTER :
Joan Vinyals