Sección Deportiva La España Industrial
 
1934/1956

 pin colors 1934/41

 pin colors 1941/56

 

* l'any 1934 neix Sección de Deportes de La España Industrial Societat Esportiva Espanya Industrial

 

* l'any 1945 el FC Barcelona va signar un conveni de cooperació amb l'Espanya Industrial com a FILIAL del FC BARCELONA. 

 - gràcies a aquest acord l'equip fabril va passar a nodrir-se dels jugadors que no tenien cabuda a la primera plantilla barcelonista, essencialment les seves joves promeses.

 - L'equipació era a ratlles verticals blanc-i-blaus..

 - La companyia era propietat de la família de Josep Antoni d'Albert, que va ser president del F.C. Barcelona l'any 1943.

 

* l'any 1951, durant la seva presidència, el club es va convertir en un equip filial del F.C. Barcelona i va començar a utilitzar l'estadi de Les Corts com a local.

 

* l'any 1956 la Secció Esportiva L'Espanya Industrial va aconseguir l'ascens a Primera Divisió, canviant el seu nom a Club Esportiu Comtal i interrompent la seva filiació amb el FC Barcelona. Després d'un únic any en la màxima categoria, el CD Comtal (CD CONDAL) va reprendre la seva filiació amb el FC Barcelona, ​​jugant durant quinze anys a cavall entre Segona i Tercera Divisió.

 

* l'any 1961 va renunciar a seguir en Segona i va passar a jugar a Tercera. El 1965 torna a Segona, on passa dues campanyes fins a baixar el 1967.

 

* l'any 1968, a causa de la crisi de la indústria tèxtil, L'Espanya Industrial va renunciar a mantenir l'equip de futbol, ​​que va quedar plenament sota control del FC Barcelona.

 

*El 1968 arriba a un acord amb el FC Barcelona per tornar a ser-ne filial,
fins a 1970 que es fusiona amb l'Atlètic Catalunya Club de Futbol i desapareix com a Club.

 
 
 

veure el meu portal web... veure el meu Facebook... visitar el meu Instagram... veure el meu Twitter... visitar el meu TikTok


   

 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

 

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com

RevisaT: 24/06/2023

WEBMASTER :
Joan Vinyals