PENYES BARCELONISTES: Històric Penyes Oficials : 2352 (cens FCB/EDEAF -2022)
TOTES LES PENYES ACTIVES agost 2022: 1147
3 Noves Penyes 2022 : 2349 PB TIANA (Barcelona) - 2350 PB LAGARTERA (Toledo) - 2351 PB MONTANEJOS (Castelló) - 2352 PB CUBELLES (Barcelona)
- aNIVERSARIs penyeS - penyes dESAPAREGUDES - CENS PENYES 2022 - fEDERACIONs de penyes
- tROBADES COMARCALs penyes - escuts penyes - NO SON PENYA - PENYAPINs serieS 
- tROBADES MUNDIALs penyes - PINS d'argent INICIALS index


 

.- Es té constància que les primeres agrupacions de seguidors barcelonistes (PENYA) es van formar abans de 1920, com la Penya Els Apátics 1918 o la Penya Ardèvol 1919 o d'altres també, pro ara tenim un document oficial, el més antic dins del Club amb data de 1919 Penya Barcelonista del FC Barcelona, pro per la notícia publicada a la Vanguardia el 29 d'agost de 2018, la Penya dels Apátics es pot lleguir que ja organitzava balls temps abans, la majoria d'elles no eren més que centres socials, casinos de barri o bars populars on és ajuntaven els aficionats blaugranes per fer petar la xerrada, es deien penyes, però no estaven inscrites ni agrupades dintre el Club i no se sap quantes eren en aquella època perquè no queda cap registre oficial al Club, tampoc hi ha cap constància de com van ser aquelles primeres penyes, a partir dels anys vint es van crear noves penyes, tot apunta com una de les primeres va ser la Penya Continental (1921), la Penya Esportiva Esquerra de l'Eixample, creada el 1923 al Bar Esquerra, del carrer Aribau de Barcelona, ​​Penya la Mosca (1930), Penya d'Hivern-Banys de Sant Sebastià (1930 ), Penya All-i-oli (1928), Penya Colom (1930), Penya l'Escombra (1930), Penya Gol de Baix, Penya Casal Barcelonista (1933), el Cercle Barcelonista, la Penya Sancho, Penya Gol de Dalt (1935), Penya Ben Fets, i també a fora de la ciutat la Penya Germano d'Igualada, Penya Levante-Murcia, són altres exemples de  penyes pioneres....

 

.- La credencial número 1 és per l'Agrupació Barcelonista Penya Anguera, i la darrera de l'any 2022 es per la Penya B. de cubelles (Barcelona) amb el número 2352.

       

PENYA SAGI-BARBA (1931) del president Enrique Roca i la Penya els Tres (1928) (en homenatge a Piera, Sastre i Samitier), aquestes són les dues primeres penyes dedicades a jugadors barcelonistes,
 

       

.-Moltes d'aquestes Penyes dels anys 50/60 van desaparèixer, l'any 1971 hi havia 89 penyes, el 1978 quan Núñez va arribar a la presidència, les 'penyes' arribaven al centenar. El 1990 es va arribar a les 500 en una progressió sostinguda ..... Als anys vuitanta el Club va decidir enumerar-les amb una credencial de manera aleatòria, sense tenir en compte la seva antiguitat, això va donar lloc al fet que es donin casos curiosos com que la l'Agrupació Barcelonista Penya Anguera (1957) tingui actualment la credencial núm. 1 però no és la més antiga o la Penya Barcelonista FCB Bangui de la República centreafricà de l'any 1983 sigui ara la Penya amb la credencial núm. 9, o que Penya Solera de Castellar de l'any 1952, tingui la credencial núm. 46 i que ara la Penya de Cardedeu amb la credencial núm. 43, fundada quatre anys més tard en 1957 o que

 

 la Penya d'Arenys de Munt (1968) tingui la credencial 33 i la d'Arenys de Mar, fundada sis anys després tingui la 32 o que la Penya de la Granada de Barcelona tingui la credencial núm. 2, quan va ser fundada en els anys vuitanta, això es va produir aproximadament dintre les 300 primeres penyes, a partir de mitjans dels anys vuitanta els números ja són tots correlatius amb el seu any de fundació.

       

Totes elles van desaparèixer després del triomf del Bàndol Nacional de l'any 1939 posterior al Cop d'Estat del 1936, totes menys una: la Penya Gol de Dalt  aquesta va ser l'única (1935/2014) 

.- Un cop acabada la guerra (1939), va començar la repressió contra el nostre Club, seguint la Llei d'Associacions Franquistes és castellanitzo el nom de F.C.B. a Club de Futbol Barcelona o C.F.B., es va modificar també l'escut, la Senyera canvi per les dues barres franquistes, més blau què grana a les samarretes dels jugadors, etc. Les "penyes" també segons aquesta mateixa Llei d'Associacions Franquistes van passar a denominar-se PEÑAS. La primera penya del FC Barcelona (PEÑA SOLERA) legalment constituïda portava el nom del Bar Solera, on va ser creada el 1944 sota l'impuls de l'exjugador Josep Samitier, juntament amb els llavors joves Antoni RamalletsMariano MartínCésar Rodríguez i Gustavo Biosca, que posteriorment defensarien la samarreta del primer equip blaugrana. La Penya Solera va adquirir el seu impuls definitiu anys després amb l'arribada de Nicolau Casaus, que va obrir diverses delegacions de la mateixa en altres localitats catalanes com la Penya Solera de Calella (1959) i la Penya Solera de Castellar del Vallès (1953), avui dia encara són actives aquestes dues últimes penyes. A la fi dels anys 40 i durant tots els anys 50 van sorgir noves penyes, com la PEÑA AZULGRANA, la PEÑA DEL BAR AGUSTÍ de barri de Les Corts, la GRAN PEÑA BARCELONISTA, la PEÑA KUBALA,  etc. Més endavant van sorgir noves Penyes de caràcter més catalanista com la Gran Penya Barcelonista, la Penya 1900 de Terrassa o la Penya Blaugrana Foment Martinenc de Barcelona ciutat, entre moltes altres.


Penyes FC Barcelona 1964


 
PINS Penyes AndalusiA, CEUTA I MELILLA

Cens Oficial andalusiapins Penyes aragó

Cens Oficial aragópins Penyes Astúries

Cens Oficial astúriespins Penyes cantàbria

Cens Oficial Cantàbria


 

pins Penyes catalunya
BCn ciutat BARCELONa província
  GIRONA  
LLEIDA   TARRAGONA
 

Cens Oficial catalunyapins penyes castella i lleó

Cens Oficial Castella i lleópins Penyes castella la manxa

Cens Oficial Castella la manxapins Penyes euskadi

Cens Oficial euskadipins Penyes extremadura

Cens Oficial extremadurapins Penyes galícia

Cens Oficial galíciapins Penyes illes balears

Cens Oficial illes balearspins Penyes illes canàries

Cens Oficial illes canàriespins PenyeS LA RIOJA

Cens Oficial la riojapins Penyes madrid

Cens Oficial madridpins Penyes múrcia

Cens Oficial múrciapins PenyeS NAVARRA

Cens Oficial navarra


 
portal web pinspenyes facebook pinspenyes Instagram pinspenyes TWITTER PINSPENYES

 .- Joan Vinyals, soci i abonat del FC Barcelona i de la Penya Barcelonista de Mataró, col·leccionista de pins de les Penyes Barcelonistes i Blaugranes d’arreu del món i d'altres articles del FC Barcelona, www.pinspenyes.com va ser el primer lloc web publicat de les Penyes Culés i punt de trobada dels col·leccionistes,  pinspenyes.com és va pujar a la xarxa l'octubre de l'any 1998, des de les hores de forma ininterrompuda a Internet donant ajuda, informació i novetats a les Penyes i per a tots els col·leccionistes d’arreu del món.

Copyright © 1998  [ PINS PENYES BARÇA ]. All rights reserved. Terms of use.
 
Site Map | About me | Contactar | ©1998 pinspenyes.com
Revisad: 15/11/2022
WEBMASTER :
Joan Vinyals